Paikallinen sopiminen onnistui sittenkin

Keskiviikko 7.12.2011 - Mamma Mesikämmen


mother_bear.jpgMamma on ollut sitä mieltä, että paikallisessa sopimisessa ei ole paljoa järkeä (ks. Mamman blogi kesäkuulta: Ei kiitos paikalliselle sopimiselle). Mamma kuitenkin pääsi yhtenä työntekijöiden edustajana neuvottelemaan työehtosopimuksen (TES) edellyttämästä paikallisesta palkkaratkaisusta. Joissakin yrityksissä neuvottelut saatetaan hajauttaa paikkakunnittain ja jopa osastoittain, mutta "paikallinen" tarkoittaa NSN:ssä koko Suomea.

TES-korotukset ovat perinteisesti olleet yleiskorotuksia, jotka työntekijäpuolen mielestä on tarkoitettu turvaamaan kaikkien ostovoima. Tästä YTN ja työntekijät eivät halua luopua, ja sen takia teknologiateollisuuden ylemmät toimihenkilöt tänä syksynä lakkoilivatkin.

Niinpä Mamma ei nähnyt paljoakaan toivoa paikallisen sopimisen onnistumiselle. Mamma oletti, että menisimme rytisten "perälautaan" eli tasaprosenttijakoon kaikille, jos paikallinen sopiminen ei onnistu. Tuntui, että mitään muuta ratkaisua ei voisi henkilökunnalle edes perustella.

Vaan neuvotteluissa löytyikin aito "win-win"-ratkaisu. Vaikka jaettavaa onkin perälaudan 2,4 % kaikille, toteutus poikkeaa perälaudan sanamuodoista. Liittojen sopiman perälauta-ohjeistuksen mukaan palkankorotukset saatettaisiin voimaan takautuvasti lokakuun alusta, mutta maksettaisiin vasta tammikuussa. Tällainen takautuva palkankorotus on palkanlaskennalle aika työläs.

NSN:ssä sovittiinkin, että korotukset saatetaan voimaan joulukuun alusta, ja loka- sekä marraskuun erät maksetaan tammikuussa könttäsummana. Mitään takautuvaa laskentaa ei tarvitse tehdä. Perälauta-ohjeistukseen verrattuna firma säästää palkanlaskentakuluissa, ja työntekijät saavat joulukuun korotuksensa jo joulukuuussa.

Neuvottelujen evästyskeskusteluissa tuotiin esille ajatusta vaihtaa %-korotus kaikille maksettavaksi euromääräiseksi korotukseksi, joka laskettaisiin henkilöstön keskipalkasta. Tällöin keskipalkkaa pienempää saavien korotus olisi isompi kuin 2,4%, ja vastaavasti keskipalkkaa enemmän saavien alempi kuin 2,4%. Tähän tapaan korotus on joskus NSN:ssä toteutettukin. NOPSYn viime kesän kyselyssä %-muotoinen korotus sai kuitenkin enemmän kannatusta kuin tasaeuromalli (ks. ins. - lehti 5/2011 ss. 24-25), joten sovittu ratkaisu vastaa henkilöstön enemmistön ilmaisemia toiveita.